En helg på land

En helg på land

I fredags blev det jobb för min del medan Oskar var med och tog upp båten i Källvikens Marina. Oskar hade varit igång hela dagen men för min del hann jag endas varv över skrovet med ett fläck-borttagningsmedel och torkat av detta blev det lite räkor och vin på bryggan utanför i solnedgången. Fin försommarkväll och lugn start på helgen.

 

Lördagen bestod av slipning av botten, plastning, byte av skrovgenomföringar, nedmontering av rodret, polering och vaxning av ena sidan m.m. Nackdelen med såpass stor båt, det tar ju aldrig slut..!
Vi passade på att ta ett dopp när det fortfarande var 26 grader i luften och ca 30 minuter senare hade vinden vänt helt och kalla vindar drog in. Tempraturen sjönk till ca 15 grader och det blev ombyte från shorts och linne till underställ och jackor. Otroligt underligt väder!

Under dagen fick vi dessutom trevliga besök av Robert, Sandra och deras dotter Alice samt av Oskars bror Nils och hans tjej Nettan, så det var gott med ett par fikapauser.. Vid 22 på kvällen insåg vi att det började bli mörkt och var dags att sätta igång grillen.. 🙂

 

Under söndagen polerade vi andra sidan och vaxade klart även den. Vi satte på namnet både på sidorna och på akterspegeln. På eftermiddagen kom mina föräldrar på besök så även då blev det lite fikapaus. Vi avslutade med att måla botten, montera zinkanonder och plocka ihop allt igen och begav oss mot Göteborg runt 22-tiden. En lång men effektiv helg var över och vi hann bli redo för sjösättning.

  

På torsdag är planen att vi seglar upp båten mot Lysekil och Basteviksholmarna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.