Mycket har hänt, men få inlägg

Mycket har hänt, men få inlägg

Vi har varit dåliga på att skapa nya inlägg under senaste tiden. Det är kanske så att när man har som mest att berätta, hinner man inte med att skriva om det. Nåväl. Under senaste tiden har vi gjort en hel del med båten. Lisa beskrev i ett tidigare inlägg att vår avsaltningsanläggning är installerad, och det känns riktigt bra att det är klart. Den har varit på service sedan oktober förra året. Nu är den inne och den fungerar bra. Vi har bytt alla slangar (vissa 2 gånger eftersom jag kapade av en av dem, för kort första gången), nya membran, nya filter samt mycket annat. Vi har såklart även firat midsommar med familj och i goda vänners lag.

Vi har hunnit plocka ner storseglet för lite justeringar hos segelmakaren, vi har fått överlevnadsdräkter samt lite annat som har med säkerhet att göra. Livflotten är servad. Vi har hunnit göra lite justeringar av navigationsutrustningen m.m.

Nu är vi mitt uppe i att flytta från lägenheten. Det står flyttlådor överallt, jag förbereder mig samtidigt för att tenta av HAM-radio-kursen i början av juli. Då kommer vi kunna använda amatörradiofrekvenserna för kommunikation också, vid sidan av de marina frekvenserna. Dessutom har både jag och Lisa mycket att färdigställa på våra arbetsplatser innan vi lämnar våra jobb. Bilen är till försäljning och förhoppningsvis blir det klart inom kort.

Mitt uppe i allt detta har jag fått ryggskott. Jag ligger i sängen och kan knappt röra mig. Som tur är har jag min vän Björn till hjälp. Han är läkare och skrev ut lite medikament idag så snart är jag nog på bena igen. Samma Björn skall förövrigt troligen segla med oss den först sträcken från Lysekil ner mot Tyskland. Känner jag Björn rätt kommer han att besöka oss många gånger under seglingen vilket vi ser fram emot.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.