Camaret-sur-mer

Camaret-sur-mer

Camaret-sur-mer är en väldigt vacker liten by i västra Frankrike. Vi stortrivdes under våra dagar i den lilla byn och vi hade kunnat stanna länge här. Det finns så mycket att se. Vi stannade i 4 dagar i väntan på väder att kunna korsa Biscaya. På vägen hit hade vår rodkick gått sönder och vår spirbom var trasig sedan tidigare. Första dagen (eller egentligen andra dagen eftersom vi sov bort hela första dagen här) hittade vi en liten riggverkstad och mannen som hade stället var jätte trevlig och hjälpsam och lovade att beställa delarna som vi behövde. Han kunde knappt ett ord på engelska men kommunikationen fungerade ändå. Han sa att det skulle ta ett par dagar att få fram grejerna vi behövde, men redan dagen efter ringde han och sa att det hade kommit med expressfrakt från La Rochelle. Vi han med att göra flera mindre reparationer under vår vistelse i Camaret och det känns skönt att det mesta är helt och vi har god ordning ombord.

Under våra dagar i Camaret tog vi flera långa cykelturer och promenader. Det är fantastiska miljöer och vi fick fina turer i det kalla men soliga vädret. Bland annat tog vi oss ut till udden på södra sidan där utsikten var fantastiskt fin. I området påminns man även här mycket om kriget då det står stora bunkersystem längs hela bergen runt byn. Vi promenerade runt i bunkrarna under en eftermiddag och hela bergen var fulla i stora kratrar som kommer från bombningar från kriget. Det är märkligt att det är så påtagligt trotts att det är över 70 år sedan.

Vi båda är angelägna om att komma söder ut eftersom vi vill få mer tid i Europas varmare områden. Här uppe är det rätt kallt och vädret försämras och blir allt mer oberäkneligt ju längre tiden går. Vi tittar löpande på prognoserna och det ser inte ut att bli ett ”bra” tillfälle att passera Biscaya inom närtid. Imorgon torsdag ser det dock ut att bli ”ok” väder i två dygn. Vi får troligen medvind i 18 timmar, sedan stiltje då vi måste gå för maskin i 12 timmar. Därefter vrider vinden på nytt och vi får halvvind. Sista natten/morgonen verkar det bli motvind vilket inte blir så kul. Målet är A Coruna i norra Spanien, men eventuellt hamnar vi längre in i Biscaya om vindarna inte tar oss rätt. Vi får se vad det blir. Imorgon 07:00 kastar vi loss. Nu är det inte långt kvar till varmare väder och stabila vindar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.