Första dagarna

Första dagarna

Vi lämnade Basteviksholmarna och Lysekils marina på förmiddagen den 6:e augusti. Första etappen gick endast till Gullholmen. Vi hade en del att ordna med som inte hade hunnits med och vi var slitna efter de senaste dagarnas stress med allt innan avfärd. Dagen därpå gick vi upp tidigt och seglade söderut. Vi hade en fin halvvind från väst med ganska starka vindar. På eftermiddagen vred vinden mot syd och det fick bli en del motorgång på slutet. Vi ankrade väst om Styrsö för natten för att ta oss mot Läsö i Danmark dagen därpå. Det gick in ganska mycket svall från väst så det blev en gungig natt.

På onsdags morgonen badade vi i viken och åt frukost ute innan avsegling mot Danmark. Vi väntade till lunch innan vi gick för att få bättre vindar. Dock var det väldigt lite vind under dagen så det fick bli en hel del motorgång för att hinna fram till Läsö till kvällen.

Vi stannade på Läsö två nätter och en dag. Vi plockade fram cyklarna och trampade över till Österby. Det är vackert på Läsö med både skogar och öppna fält. Dock kunde vi inte finna Danmarks nationalrätt, ”en rø och en grøn” (en röd korv och en grön Tuborg) som vi hade sett fram emot 🙂

På torsdagen seglade vi söderut mot Grenå ca 65 distans. Vi hade en fantastiskt fin dag med perfekta förhållanden. Ca 5-7 m/s från väst, sol och blå himmel. Vi gick på en fin halvvind och hade mellan 7-8 knops fart hela vägen. Lisa fiskade men eftersom det gick för fort för makrillarna så blev det inget. Lisa var svagt besviken. Meningen var att vi skulle stanna i Grenå en dag och segla söderut på lördagen, men hamnen Grenå låg långt ifrån centrum och vi kände ett vi likagärna kunde lämna redan på fredagen mot Middelfart. Grenå hade dock något som inte Läsö hade, där fick vi ”en rø och en grøn” på torsdagskvällen 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 thoughts on “Första dagarna

  1. Bloggen är sparad som favorit så fortsätt med bilder och text. Det är SUPER kul att följa er resa.
    <3

  2. Så kul att kunna följa er fantastiska resa! Ser med spänning fram emot bilder o berättelser om det ni upplever!

  3. Tre seglarbröder från Uddevalla följer er med STORT intresse varje dag. Lycka till med turen in i Tyskland och allt som kommer därefter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.