Nu väntar stilla havet

Nu väntar stilla havet

Vi kommer att lämna Panama City för att segla ner till Pärlöarna ca 40 nautiska mil söderut. Där stannar vi några dagar för att göra de sista förberedelserna innan den långa överfarten mot Fatu Hiva ca 4000 nautiska mil, vilket bör vara avklarat på 30 dygn. Vi är väl förberedda och båten är i god ordning.

Troligen kommer vi att hålla kurs söder ut mot Galapagos, men vi kommer inte att stanna eftersom avgifterna för ett stopp på Galapagos är allt för höga. Efter Galapagos viker vi av mot en mer västlig kurs och den kommer vi att försöka hålla resterande tid tills vi når Fatu Hiva. Vi övervakar väderförändringar löpande och vi kan komma att byta kurs för att finna en mer optimal rutt.

Vi vill även passa på att nämna att det inte går att följa oss via AIS under överfarten eftersom AIS-systemet inte kan skicka information till internet om vi inte är nära land. Däremot skall vi försöka att skicka positionsdata via HF radio löpande någon/några gånger i veckan. För att se vår senaste position, följ länken nedan. Den röda markören visar vår senaste position.

Klicka här för att se vår senaste position

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.