Nyår på Grenada

Nyår på Grenada

Vi kom till Grenada två dagar innan nyår. Första dagen tog vi dingen in till byn och av en händelse såg vi den svenska båten Cekritito med de fyra killarna Jocke, Nicklas, Samuel och Olle. Vi har träffat dem flera gånger tidigare under vår resa, senast på Las Plamas när vi låg grannar vid ankarviken. Det var kul att ses och vi kom överens om att ses på nyårsafton då de hade ett bra tipps på en club att fira nyår på. Vi lämnade dingen vid marinan och de ville ha 30 east carabean dollars för att vi skulle få lämna dingen hos dem. Det är ca SEK 100 och ett riktigt ockrat pris, men vad gör man om man vill veta att dingen finns kvar när man kommer tillbaka. Vi fick ett kvitto för betalningen och tog en promenad till byn. Allt var i princip stängt, men vi fick handlat lite.

Dagen efter var det nyårsafton och vi tog en dingetur till närmsta strand. På eftermiddagen började vi planera för vart vi skulle äta och bestämde oss för att ta en middag på strandrestaurangen innan vi åkte in mot centrum. Väl tillbaka vid båten bytte vi om innan vi åkte in mot staden. Vi kom på att vi hade kvar kvittot från vi lämnade dingen i marinan senast och vi tänkte att ”vi har ju betalt en gång” så då kan vi lämna den igen. Vi möttes av en vakt i marinan som välkomnade oss och pekade vart ”festen” var. Tack sa vi oförstående och vandrade vidare. Det visade sig att vi hade parkerat dingen mitt i Karibiens bästa jetset-fest och det tyckte vi ju var fint. Ingen frågade om vi hade betalt något för att vara där utan mest antog att vi hörde till. Allt ingick inklusive drickat i baren. Det kändes lite dumt så vi beslöt oss för att lämna festen som vi trotts alt inte hade betalt för, men vi väntandet till efter 12-slaget.

12:15 gick vi ut för att ta en taxi till ”Banana club” där de svenska killarna var. Efter mycket om och men fick vi en taxi och han körde rally till stället. Väl där visade det sig att stället var riktigt ”ruffigt” och det var en hel del knarkare på stället. De svenska killarna var där och vi hade en rolig kväll tillsammans trotts alla knarkare.

Vid tresnåret beslöt vi oss för att återvända. Jag gick ut för att leta red på en taxi. Efter en stund hittade jag en kille med en minibuss som sa sig köra taxi. ”Jag kan köra er om ni bara hjälper mig att putta igång bilen” sa taxichauffören. Sagt och gjort, jag letade på Mikael och Lisa samt några andra killar som kunde putta. Bilen gick igång och vi hoppade in. Taxichauffören körde lika mycket rally som den föregående chauffören. Det blev dock snart trafikkaos och vi fick hoppa av och gå en stor del av vägen eftersom det ändå gick fortare. Väl tillbaka vid jetset-marinan visade vi bara upp vårt kvitto från dagen innan och vi var återigen inne på festen vi inte hade betalt för. Vi var dock trötta och tog dingen hem till Hilma.

Dagen efter var vi rätt slitna och vi tog oss inte för något större än att bada, spela spel, äta och ta det lugnt. Det blev en fin nyår i goda vänners lag.

       

2 thoughts on “Nyår på Grenada

  1. Så himla roligt att följa er resa. Om Oskar får slut på snus har jag deponera fem dosor hos min dotter i Sydney. Kolla med henne om de finns kvar när ni kommer dit anderssontilly@Gmail. com
    Hon guidar er säkert också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.