Hemma i Sverige

Hemma i Sverige

Vi landade i Göteborg den 9:e augusti kl 17:00, efter nästan 30 timmars flygning från Tahiti. Vi möttes av Lisas familj som gav oss ett varmt välkomnande. Vi var riktigt trötta men det var verkligen skönt att komma hem. Tidsskillnaden mellan Tahiti och Sverige är 12 timmar, så vi tampades med jetlagen. Vi hade hört på förhand att Sverige hade haft den varmaste sommaren på 200 år, men vi möttes av både kyla och regn. Tydligen hade vädret skiftat bara någon dag innan vår ankomst till Sverige, men vad gjorde det, det var ju så himla roligt att komma hem.

Vi skulle vara hemma i cirka två och en halv vecka. Lisas syster Ida skulle gifta sig med Jonas så bröllopet var naturligtvis huvudsyftet med hemresan. Men det var ju så mycket annat som skulle hinnas med. Vi båda ville ju träffa våra vänner och familjer så mycket som möjligt under vårt korta besök. Min (Oskar) syster Märta hade nyligen fått barn, Sigrid. Det var ju angeläget att hinna med att träffa henne så mycket som möjligt. Såklart ville vi ju även hinna med att träffa alla andra syskon, syskonbarn, familj och vänner. Det blev intensiva och väldigt roliga dagar!

Vi hann även med att göra ett besök i Göteborg för att inhandla reservdelar till Hilma och besöka vänner där. Dessutom blev det en ny intervju på Sveriges Radio P4. Om du vill lyssna på intervjun finns den här.

Den 25:e augusti hölls bröllopet i Skalhamn strax norr om Lysekil. Det regnade under förmiddagen, men precis innan ceremonin sprack himmelen upp och solen kom fram. Tur var ju det för bröllopet hölls utomhus. Det blev en riktigt fin dag och en kväll att minnas. Det var verkligen roligt att kunna dela denna dag med Ida och Jonas. Efter några dagar var det dags att packa väskorna igen och åka tillbaka till Tahhiti. Nu hade vi ytterligare en väska med oss full av reservdelar och svensk mat. På eftermiddagen den 27:e augusti åkte vi tillbaka till Landvetter flygplats, och efter stopp i Paris och Los Angeles landade vi åter på Tahiti den 29:e augusti efter 40 timmars resa denna gång. Vi tog oss ner till marinan och fick skjuts ut till Hilma i ankarviken kl 22:30 på kvällen. Vi var båda riktigt trötta och somnade med det samma.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.