Tillbaka till Tahiti

Tillbaka till Tahiti

Varken jag eller Lisa har varit sjuka på länge, men på flyget mot Tahiti lyckades vi båda bli förkylda. Första morgonen när vi vaknade var vi riktigt slitna, både från förkylning och jetlag. Vi hade mycket att fixa ombord på Hilma innan vi skulle segla vidare och det var frustrerande att vi inte orkade med så mycket.

Det stora jobbet var att reparera autopiloten, men vi hade även en del andra projekt att ordna såsom att laga gummibåten, laga paktormodemet, byta gaskopplingar, byta ut preventern mot en ny med utväxling, underhåll av watermaker och mycket annat. Vi jobbade med båten ett par dagar och den 2:e augusti landade vår vän Björn. Björn skall segla med oss en tid framöver. Efter ytterligare ett par dagars arbete och storhandling var vi klara för avfärd väster ut mot Moorea. Vi lättade ankar på morgonen den 4:e september och stannade till vid tankstationen för att fylla upp dieseltankarna. Mannen vid stationen frågade om våra papper från ”customs” och det visade sig att vi saknade ett specifikt papper för att få tanka. Vi fick således släppa förtöjningarna och segla upp till Papete för att få det paper vi saknade. Det tog ca en och en hal timma dit och sen tog det ytterligare en stund att hitta myndighetsbyggnaden. Väl där gick det dock ganska enkelt att få det pappret vi saknade och vi kunde vända tillbaka till Marina Taina för att tanka diesel. Innan vi var klara med allt samman var det sena eftermiddagen och vi insåg att det skulle bli sent att gå till Moorea den dagen. Vi ankrade på nytt och beslöt oss för att gå kommande dag i stället.

På förmiddagen den 5:e september seglade vi över till Moorea. Vi fick fin vind och en fin segling. Det var en kort sträcka om 34 mil och vi var ankrade i den djupa fjorden på nordsidan kl 18:10.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.